Politieman krijgt totaal 18 jaar voor zware delicten

De politieagent Murwin Vyent is gisteren veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar. De wetsdienaar heeft zich schuldig gemaakt aan diverse strafbare feiten, waaronder roof, ontvoering, bedreiging met de dood en mishandeling. Vyent zou op 30 maart 2013 twee personen hebben ontvoerd en beroofd in Paramaribo. Het voertuig van de slachtoffers werd klemgereden en één van hen werd in de kofferbak gestopt, terwijl de andere in het voertuig werd geduwd. Een getuige zag hoe beide mannen mishandeld werden. Daarna werden zij beroofd van hun sieraden, goud, geld en andere persoonlijke spullen. De politieman had een vuistvuurwapen bij zich en hij had zich gelegitimeerd. Hiervoor kreeg hij totaal zes jaar.
Op 12 april sloeg deze agent zijn slag in het district Marowijne. De benadeelde liep over straat, terwijl de verdachte reed in een auto met getinte ruiten. De benadeelde merkte dat het voertuig in een inrit ging om te keren. Op een gegeven moment hoorde hij voetstappen achter zich. Toen hij zich omkeerde, zag hij de politieman. Hij nam een tas met paspoort, persoonlijke spullen en een identiteitskaart van de benadeelde. Vyent probeerde de halsketting van zijn slachtoffer weg te rukken, maar dit lukte hem niet. Hiervoor kreeg hij vier jaar.
Vervolgens plande de politieman met anderen om een distributiewagen in het district Marowijne te overvallen. Ook dit mislukte, omdat de chauffeur van het voertuig hen al door had. Zij parkeerden hun voertuig midden op de weg, maar de chauffeur reed met hoge snelheid vanuit de linkerzijde van de weg verder. Dit leverde hem weer twee jaar op.
Op 17 april was district Wanica aan de beurt. Wederom werd een man ontvoerd en daarna beroofd. Het slachtoffer zat samen met enkele vrienden voor een winkel aan de Indira Gandhiweg. Murwin stapte uit zijn auto en vroeg aan het slachtoffer of er ergens in de buurt drugs verkocht werd. Daarna haalde hij zijn legitimatiebewijs en bracht de man met zijn vuistvuurwapen een slag toe. Hij plaatste het slachtoffer in de auto en beroofde hem. Voor dit strafbaar feit kreeg hij eveneens zes jaar.
FR

error: Kopiëren mag niet!