Man niet beschoten bij roofoverval te Javaweg

De politie dacht in eerste instantie dat de heer des huizes die slachtoffer is geworden van een roofoverval aan de Javaweg, aan het hoofd was beschoten. Naderhand is gebleken dat hij met de kolf van een wapen welke de rovers bij zich hadden, geslagen is. Hij heeft ten gevolge van de slag een gapende barstwond opgelopen. Het echtpaar is zondagochtend omstreeks 04.30 uur in zijn slaap verrast door drie gewapende criminelen. De indringers verschaften zich door middel van braak toegang tot de woning. Eenmaal binnen, trapten de daders de slaapkamerdeur open en vielen het echtpaar aan. Hierna werden zij met tie-wrap gekneveld. De benadeelden hebben gisteren hun verklaring afgelegd bij de recherche. Een getuige verklaarde tegenover Dagblad Suriname dat de indringers een televisietoestel, een geldsbedrag in SRD, sieraden, telefoons en persoonlijke spullen hebben meegenomen. Althans dit heeft hij vernomen van de benadeelden. Na de daad verlieten de overvallers de plaats met medeneming van de buit, in een witgelakte Mitsubishi Delica busje. Volgens de getuigen zijn de bandieten richting Santigron gereden. De gestolen wagen is onbeheerd aangetroffen in de buurt van Santigron. Het voertuig is in het belang van het verdere onderzoek in beslag genomen. De opsporingsambtenaren hebben goederen in de wagen aangetroffen. De daders zijn vooralsnog niet aangehouden. Men werkt aan hun opsporing. Het slachtoffer, Raymond, is vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Hij mocht na de medische behandeling naar huis. Zijn wederhelft is ongedeerd gebleven. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!