Brandweer voorkomt wederom woningbrand in Nickerie

Brandweer voorkomt wederom woningbrand in Nickerie.2Afgelopen zaterdag heeft de brandweer van Nickerie door kordaat optreden een pand op neuten, dat opgetrokken is uit hout, gered van brand. Omstreeks half één in de middag brak er brand uit in de woning van de familie Karijoredjo aan de Groenteweg. De brandweer kreeg de brandmelding om 12.57 uur en was binnen enkele minuten op het brandadres. Toen de brand zich voltrok, waren de bewoners niet thuis. Buren schakelden meteen de brandweer in toen zij de brand zagen. Het is de brandweerlieden gelukt om de brand onder controle te krijgen.
Volgens adjunct hoofd brandmeester, Stuart Karijoredjo, is de brand in een tent achter de woning ontstaan, alwaar de familie eerder op hout had gekookt. Volgens hem hadden zij het vuur niet goed gedoofd. Hierdoor vloog de tent die achter de woning was in brand, waardoor ook de woning vlam vatte. Het achtergedeelte van de woning heeft waterschade opgelopen. Daar het binnenste gedeelte van de woning ook in brand was, moest de brandweer de ingang van de woning intrappen om verdere uitbreiding van de brand te voorkomen. Voorts verwijderde de brandweer twee gasbommen uit de woning om erger te voorkomen. Karijoredjo waarschuwt de gemeenschap om geen gasbommen in de woning te bewaren. Hij geeft aan dat dit heel gevaarlijk kan zijn bij brand. Ook geeft hij aan om extra voorzichtig te zijn met grasbranden en het verbranden van vuil in deze droge tijd. De brandweer moet vaak genoeg uitrukken om grasbranden te blussen.

error: Kopiëren mag niet!