Vader en zoon aangehouden voor beroving aan de Hoogestraat

De recherche van Kapitale Delicten heeft het afgelopen weekend twee verdachten aangehouden in verband met een roofoverval, waarbij twee criminelen vrijdagmorgen een groothandelszaak aan de Hoogestraat hebben beroofd. Na goed speurwerk en bekomen informatie heeft het rechercheteam de arbeiders van de zaak aangehouden op verdenking van deze diefstal middels geweldpleging. De benadeelde geeft aan Dagblad Suriname te kennen dat de politie het beeldmateriaal voor verder onderzoek had meegenomen. De ondernemer heeft het vermoeden dat de politie het bewijs heeft gevonden contra deze twee werknemers. De arbeiders, in deze een vader en zijn zoon, waren kort voor de beroving met een bestelbus in de zaak geweest met de bedoeling goederen mee te nemen. De roldeur ging na het vertrek van deze twee werknemers weer dicht. Hierna zijn geen auto’s of personen de zaak binnengekomen.
Tijdens de ondervraging is de zoon door de mand gevallen. Hij bekende de daad, maar zei dat zijn vader niets weet over de daad. Hij had inderdaad twee mannen meegenomen die zich schuil hielden in de bus en vervolgens ongemerkt in de zaak waren uitgestapt om het strafbaar feit te plegen. De daders hadden de ondernemer, een zekere W.N., gekneveld achtergelaten. Zij maakten daarbij een bestelbus van het merk Toyota Regius, een geldbedrag groot SRD 15000, een nog onbekend bedrag aan Amerikaanse dollars, sieraden en drie mobiele telefoons buit. Kort na de beroving werd de buitgemaakte bestelbus op de hoek van de Henkielaan en Estrelliastraat onbeheerd aangetroffen. De wagen was op slot. De politie schakelde een sleepdienst in om de wagen naar politiebureau Uitvlugt te brengen. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!