Man beschoten bij brute roofoverval te Javaweg

Een echtpaar is in de nacht van zaterdag op zondag 26 oktober slachtoffer geworden van een brute roofoverval. Omstreeks 04.30 uur werd het echtpaar in hun slaap verrast door drie gewapende criminelen. De indringers verschaften zich door middel van braak toegang tot de woning aan de Javaweg. Eenmaal binnen, trapten de daders de slaapkamerdeur open en schoten terstond op de heer des huizes. Hierna werd het echtpaar met tie wrap gekneveld. De benadeelden zijn niet in staat om een verklaring af te leggen. Zij weten vooralsnog niet wat de rovers exact hebben buitgemaakt. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de man een schot in het hoofd heeft gehad.
Een getuige verklaarde tegenover Dagblad Suriname dat men sprak over een televisie, een geldbedrag in SRD, sieraden, telefoons en persoonlijke spullen. Althans dit heeft hij vernomen van de benadeelden. Na de daad verlieten de overvallers met medeneming van de buit de plaats in een witgelakte Mitsubishi Delica busje. Volgens de getuigen zijn de bandieten richting Santigrond opgereden. Volgens de getuige is de vrouw ongedeerd gebleven. Het slachtoffer, Raymond, is vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. De politie van Lelydorp heeft de aangifte opgenomen en de recherche zal het onderzoek verder voortzetten.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!