Actie Fysio: Clinique for Fysiotherapie breidt dienst uit naar Para

Actie Fysio is gevestigd in Wanica, omgeving Bungalow Park. ‘Wij zijn inmiddels al 7 jaar in het district Wanica bezig mensen doelgericht effectief en efficiënt te begeleiden in hun trainingsprogramma. Inmiddels hebben wij tal van succesverhalen geboekt in Wanica. Per 2014 hebben wij in Wanica onze trainingsprogramma`s uitgebreid met maar liefst 7 soorten fitness routines. Dit allemaal van licht tot hoog intensief sporten’, zegt Sharla Bhagwandin, eigenaresse van Actie Fysio.
Nu is het de beurt aan het district Para
‘Er komt een groot aantal mensen van Para naar ons toe in Wanica voor deelname. Ons team van 10 trainers, waaronder 2 fysiotherapeuten, een diëtiste en een health educator, gaan aan de slag met trainingsprogramma’s in Para. Dit programma is voor mensen die zwaarlijvig zijn, mensen die geadviseerd worden door de huisarts of specialist om hun gewicht te reduceren. Deze mensen hebben vaak al enige vorm van hart- en vaatklachten. Soms stabiel, soms niet’, aldus Bhagwandin.
Hoe werken wij?
‘Ons team voert eerst een gesprek met de desbetreffende persoon. Vervolgens wordt er een Innerscan uitgevoerd (dit om de lichaamssamenstelling te meten van de persoon). Daarnaast worden er nog enkele andere relevante metingen verricht, die mogelijk het trainingsprogramma kunnen beïnvloeden (waaronder bloeddruk en zuurstofgehalte in uw bloed). Vervolgens wordt er een programma uitgestippeld. Dit programma wordt samen met het team uitgevoerd, geëvalueerd en bijgewerkt om uiteindelijk de gewenste doelen te bereiken. Onze programma`s bestaan uit: specifieke trainingssessies, voedingsanalyses en verder educatie over de voor- en nadelen van bewegen en de voor- en nadelen van (on)gezonde voeding.’
Wat is de Innerscan
De Innerscan meet de samenstelling van het gewicht. Niet omdat iemand 120 kg is wilt dat zeggen dat de persoon zwaarlijvig is. Indien de persoon een hoge spiermassa heeft met een laag vetpercentage is dat helemaal perfect. Indien de persoon een hoog vetpercentage heeft en een hoge viscerale vetwaarde met een lage spiermassa, een lage botmassa en een laag vochtgehalte. Dit laatste geval dient aangepakt te worden, omdat het een gevaar voor de gezondheid van de persoon vormt. ‘Vaak genoeg zien we dan ook dat deze mensen heel weinig bewegen, wat dus ook gemeten kan worden.’

Hoe kunnen de mensen deelnemen?

Op de RGD-poliklinieken zijn er aanmeldformulieren, verder nog bij de huisartsenpraktijken en ook op het districtscommissariaat. Na deze ingevuld te hebben, kunnen de formulieren gedeponeerd worden op het districtscommissariaat van Para. De cliniques zullen verzorgd worden in de recreatiezaal van het districtscommissariaat Para.

error: Kopiëren mag niet!