Amar Dihal Nederlands kampioen stijltaekwondo

1 Dihal 1
1 Dihal 2De taekwondoka Amar Dihal is tijdens de Nederlandse kampioenschappen (NK) stijltaekwondo, voor het eerst in zijn wedstrijdcarrière Nederlands kampioen geworden, individueel, in de A-klasse (zwarte band), leeftijd 61 tot en met 65 jaar. De NK werd op zondag 19 oktober gehouden in het Topsportcentrum Rotterdam. Dihal doet sinds zijn 46e aan wedstrijden en heeft vele nationale en internationale prijzen gewonnen, maar nog nooit op individuele basis het Nederlands kampioenschap. Hij is wel diverse malen kampioen geweest in de categorie paar 30+ samen met Halima Niamat.
Dihal was in zijn poule als eerste aan de beurt, altijd vervelend omdat je niet weet wat je opponenten zullen doen. Eén opponent die Dihal moeilijk kon maken was Othmar Verveer uit Papendrecht, een gewezen lid van de nationale stijlselectie. In de finale moest verplicht de 13e en de 14e poomsee uitgevoerd worden. Van de vijfkoppige jury uit binnen- en buitenland, was het gemiddeld cijfer van techniek en presentatie voor Dihal 12.73 en van zijn directe opponent Othmar Verveer 11.70.
Dihal was erg blij met zijn winst, want hij wilde de titel graag opdragen aan zijn onlangs op 22-jarige leeftijd overleden zoon Sadjen Dihal, ook een zeer succesvolle wedstrijdtaekwondoka. De organisatie van het toernooi werd door hem op de hoogte gebracht van zijn wens, vóór de prijsuitreiking. De wedstrijden op alle drie de velden werden stilgelegd en via de speakers omgeroepen wat de bedoeling was. Het was een zeer emotioneel moment voor Amar Dihal: ‘Ik heb maanden er naar toe gewerkt , elke dag hard getraind en uiteindelijk gewonnen: of je wint, hoe hard je ook traint, moet nog blijken. Met dank aan de organisatie van het toernooi en het bestuur van de Taekwondobond Nederland, om dit vreselijk verlies dragelijker te maken.’

error: Kopiëren mag niet!