Startsein gegeven voor tweede fase Inter-Guyanese Spelen

Startsein gegeven voor tweede fase Inter Guyanese Spelen 1
Startsein gegeven voor tweede fase Inter Guyanese Spelen 2In het Andre Kamperveen Stadion vond gisteren de openingsceremonie plaats van de tweede fase van de Inter-Guyanese Spelen (IGS). Scholieren van Guyana, Frans-Guyana en Suriname zullen het tegen elkaar opnemen op verschillende sportgebieden, waaronder schaken, wielrennen, voetbal, volleybal, tafeltennis en badminton. Gisteren is de eerste voetbalwedstrijd gespeeld tussen Suriname en Frans-Guyana. Guyana doet van het jaar niet mee aan voetbal, daarom spelen onze jongens een tweekamp tegen de Fransen. De IGS worden van 23 tot 27 oktober in ons land gehouden.
Naast de delegaties van de landen Guyana en Frans-Guyana waren de minister van Sport- en Jeugdzaken (Ismanto Adna), Edwart Belfort van Justitie en Politie en de directeur van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, Robert Peneux, aanwezig bij de opening. Peneux gaf aan dat sport een heel belangrijke rol moet gaan spelen binnen het onderwijs. ‘Sport kan leiden tot verdraagzaamheid en kan ook leiden tot een gezonde geest en een gezond lichaam. Ik sta open om samen met de directeur van Sport- en Jeugdzaken de mogelijkheden in ons land na te gaan om een middelbare beroepsopleiding voor sporters en een sportschool op te zetten om professionele sporters op te leiden. Zo kunnen wij sport in Suriname naar een hoger niveau tillen’, aldus Peneux.

error: Kopiëren mag niet!