Gezin Rabarberweg slachtoffer brute roof

Een gezin aan de Rabarberweg te Santodorp is dinsdagochtend omstreeks 3.30 uur in zijn slaap overvallen door drie gewapende en gemaskerde criminelen. De slachtoffers zijn een vrouw, haar dochter en haar schoonzoon. Inspecteur Sandra Claver heeft bevestigd dat de mensen mishandeld zijn. Volgens een verklaring van de slachtoffers hebben de rovers de slaapkamerdeur ingetrapt en begonnen zij gelijk hen te mishandelen. De schoonmoeder heeft letsels aan het hoofd opgelopen en de schoonzoon een kneuzing aan zijn rug. De dochter was als gevolg van deze roofoverval niet aanspreekbaar. De slachtoffers zijn verwezen naar de Spoedeisende Hulp. De buit betreft sieraden en een onbekend geldsbedrag in Surinaamse dollars.
Een verdachte aangehouden
De surveillancedienst van Wanica is samen met de politie van Santodorp en de recherche van Regio Midden Suriname begonnen met de opsporing van de overvallers nadat de signalementen waren doorgegeven. Een bestuurder met een vreemd rijgedrag is kort na de beroving staande gehouden te Sunny Point. Deze bestuurder voldeed aan de beschrijving die de slachtoffers hadden gegeven. De politie heeft een onderzoek verricht in het voertuig. Hierin werden breekwerktuigen aangetroffen. Hierop verklaarde de bestuurder dat hij bouwvakker is en dat de gereedschappen van hem zijn. Daarnaast heeft de politie ook een zakdoek in de wagen gevonden. Volgens de slachtoffers had één van de rovers een zakdoek op zijn gelaat gebonden. Hierop verklaarde de verdachte met nadruk dat de zakdoek niet aan hem toebehoort. De politie van Santodorp heeft deze zaak doorverwezen aan de recherche belast met Kapitale Delicten. De verdachte blijft aangehouden. De overige twee verdachten zijn nog voortvluchtig.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!