Chikungunya zet man aan tot diefstal

De politie van Flora heeft maandag een 52-jarige man aangehouden wegens het plegen van winkeldiefstallen. Deze verdachte maakte er een gewoonte van om goederen uit diverse winkels zonder enige betaling mee te nemen. Maandag probeerde Andre M. vier bussen Baygon insectenspray uit een supermarkt op de hoek van de Marowijne- en de Florastraat weg te nemen. De alerte winkelier had hem op tijd door en schakelde de politie in. Bij zijn aanhouding beweerde de verdachte dat chikungunya momenteel alom heerst in het land, dus dacht hij vier busjes Baygon gratis mee te nemen om het vervolgens door te verkopen.
Het is gebleken dat vrijwel alle middelen tegen muskieten momenteel in prijs zijn gestegen in de winkels. Toen Andre door de politie op het bureau werd gebracht, herkende een politieman hem positief vanwege een andere zaak. Andre was eerder betrokken bij een winkeldiefstal waarbij hij tandpasta had buitgemaakt. Zijn daad is vastgelegd op de beveiligingscamera van de benadeelde winkelzaak. Op de beelden was deze man duidelijk herkenbaar. De politie heeft nu dus twee diefstallen tegen deze verdachte in behandeling. Uit nader onderzoek blijkt dat Andere in mei dit jaar was aangehouden. Toen had hij een doos met oorbellen ontvreemd uit een supermarkt aan de Coesewijnestraat. Hangende het verdere onderzoek blijft Andre M. in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!