Asabina hoopt niet dat Comvalius eerste slachtoffer is van sociale wetten

Ronny Asabina, DNA-lid en fractieleider van de BEP, zegt naar aanleiding van de ontheffing van Steven Comvalius als directeur van het SZF, dat deze destijds door de toenmalige minister van Volksgezondheid (Celsius Waterberg) was voorgedragen op basis van zijn bekwaamheid. “Alhoewel president Bouterse heeft gezegd dat hij niet naar politieke kleur, maar naar kennis, kunde en bekwaamheid kijkt, lijkt het erop dat mensen bedankt worden vanwege partijpolitieke belangen. Ik hoop niet dat Comvalius het eerste slachtoffer is bij de uitvoering van één van de sociale wetten, namelijk de Wet Nationale Basiszorgverzekering”.
“ Goed bestuur is transparant bestuur”, gaat Asabina verder. “Hiervoor is het nodig dat de overwegingen die ten grondslag liggen aan dit besluit gedeeld worden met de samenleving. Ook dient het open en eerlijk met de staf en het personeel van het SZF gedeeld te worden anders creëer je binnen dit bedrijf demotivatie en angst. Mensen worden bang voor hun loopbaanontwikkeling. Het SZF opereerde tot voor kort op een markt waar de concurrentie meeviel, maar nu is dat erg hard. Men zou moeten proberen zo min mogelijk onenigheid te creëren binnen dit bedrijf. Nu tast een ieder in het duister. Dit is dan weer een voedingsbodem voor speculatie en speculatie leidt naar oneigenlijke concurrentie voor het SZF”, zegt de BEP-topman.
“Men zou open kaart moeten spelen met de samenleving en zeggen waarom de man de laan is uitgestuurd en hoe het SZF zal bewegen en zich zal manoeuvreren in de nieuwe marktsituatie. Het is al een tijdje zo dat het SZF middelen van de Staat moet krijgen, maar dit blijft uit waardoor het niet adequaat kan opereren. Het SZF heeft zijn nut bewezen en wij moeten het blijven koesteren. Meerdere verzekeringsmaatschappijen staan nu klaar om de markt te penetreren en het SZF moet ook een eerlijke kans krijgen. Als de concurrenten op het gebied van kennis en kunde goed in het zadel zitten, moet aan het SZF ook de kans gegeven worden om bekwame mensen in de topposities te hebben”, aldus Asabina.

error: Kopiëren mag niet!