Regionale conferentie over Psychologie

Regionale conferentie over PsychologieDe Caribbean Alliance of National Psychological Associations (Canpa) organiseert de komende Caribbean Regional Conference of Psychology, CRCP 2014, welke zal worden gehouden in Paramaribo, Suriname, van 11 tot 14 november 2014. De Surinaamse Vereniging van Psychologen en Orthopedagogen (SVPO) is uitgekozen om gastheer te zijn voor deze historische conferentie.
Het thema van CRCP 2014 is ‘Caribbean Psychology: unmasking the past and claiming our future’. De presentaties van regionale en internationale psychologen zullen onderwerpen behandelen die onze psychosociale ontwikkeling in het Caraïbisch gebied beïnvloeden. Deze onderwerpen betreffen onder meer gezonde coping strategieën, niet-overdraagbare ziekten (NCD’s), stress, uitdagingen op het gebied van de geestelijke gezondheid, zelfmoord, huiselijk geweld, ontwikkeling van de jeugd, gezondheidszorg, onderwijs, capaciteitsbevordering en Psychologie in organisaties en op de werkplek.
CRCP 2014 beoogt om de Caraïbische gemeenschap te onderzoeken vanuit het verleden, als een voorwaarde voor het ontwikkelen van positief gezondheids- en welzijn bevorderend gedrag. Daarnaast is het voornemen om de groei van Psychologie en de diensten te stimuleren door middel van regionale en internationale samenwerking en professioneel netwerken. Door kennis te delen, wordt er een verbeterde toepassing van psychologische inzichten in uiteenlopende werkvelden gecreëerd. ‘De professionals in het Caraïbisch gebied moeten wel bij elkaar komen om van gedachten te wisselen. Er zijn invloeden vanuit de omgeving en vanuit de opvoeding. Dan zie je een verschil. Mensen gaan anders om met hun emoties.’ (foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!