Naarendorp: ‘KKF moet meegaan met veranderingen in de samenleving’

Naarendorp; KKF moet meeveranderen met samenleving.1KKF-voorzitter Henk Naarendorp gaf onlangs aan dat het gebleken is dat het voor velen niet duidelijk is wat de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) precies doet, maar dat de kamer er is voor de ondernemers die ondersteuning nodig hebben. Hij gaf voorts aan dat de maatschappij verandert en dat de kamer daarom ook mee dient te veranderen. Dit bracht hij naar voren tijdens de opening van de ‘Hout- en Meubelen Beurs’ van het ministerie van Handel en Industrie (HI) afgelopen vrijdag in het KKF-gebouw.
In dit kader is er een onderzoek onder een 100-tal personen verricht, waarbij tot uiting kwam dat een aantal zaken binnen de kamer moeten worden aangepast. Enkele van de aanpassingen die de KKF moet plegen, evenals doelen die zij moet nastreven, zijn het invoeren van een moderne juridische grondslag, het decentraliseren van de kamer en het maken van de kamer tot ‘het’ steunpunt voor zowel lokale als internationale bedrijven en ondernemers. Ook moet de KKF samen met de stakeholders werken naar het oprichten van een ‘kennisinstituut’ ter ondersteuning van het bedrijfsleven. Naarendorp maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om zijn complimenten uit te brengen aan vicepresident Robert Ameerali, die de officiële opening van de beurs verrichtte. Hij noemde de vp een van de kampioenen van de kamer en van het land, doelend op hetgeen de vp heeft gepresteerd in de afgelopen jaren.
Ameerali was van 1996 tot 2010 zelf voorzitter van de KKF. De vicepresident gaf op zijn beurt aan dat het ‘echte geld’ in het land verdient wordt door het ondernemerschap en dat ook de werkgelegenheid door het ondernemerschap gecreëerd wordt. Hij benadrukte voorts dat hij bijzonder blij was over het feit dat de sociale wetten nu in werking zijn getreden. ‘Het ondernemerschap in Suriname is aan het veranderen. Met de intrede van de sociale wetten zal de drang van werknemers om een baan bij de overheid te gaan zoeken, afnemen. Het ‘echte werk’ wordt gedaan door ondernemers en daarom is het van belang dat de oneigenlijke concurrentie naar vooral de kleine ondernemers moet worden weggewerkt, vervolgde de gewezen KKF-voorzitter. Tenslotte noemde Ameerali beurzen, zoals de Hout- en Meubelen Beurs, een beurs voor ondernemers die bewijzen dat ze kunnen en willen ondernemen.’

error: Kopiëren mag niet!