Dew Sharman: “Het leven van Lachmon is een hele politieke encyclopedie”

Dew Sharman.2
Dew Sharman.3Op zaterdag 18 oktober was het precies 13 jaar geleden dat Jagernath Lachmon kwam te overlijden in een hotelkamer in Den Haag, tijdens een officieel bezoek aan de Nederlandse regering als voorzitter van een parlementsdelegatie. Ter nagedachtenis hiervan heeft de familie bloemen gelegd bij het standbeeld van ‘Papa Lach’ op het Onafhankelijkheidsplein. Dew Sharman, één van de familieleden, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat het gemis bij de familie er nog altijd is. “Het is 13 jaar geleden, maar het ligt nog heel fris in het geheugen, alsof het gisteren is gebeurd”, zegt Sharman. De bloemenhulde was een activiteit van familie en vrienden en dit was ook gemeld bij de VHP. Volgens hem is er altijd afstemming met de VHP, zodat men niet langs elkaar heen gaat werken. Voor de familie is 18 oktober een rustige bezinningsvolle dag. Op die dag staan zij stil bij het leven van deze bijzondere persoon. “Als je het leven herinnert, moet je ook de dood herinneren, omdat de dood een deel van het leven is”, geeft Sharman verder aan. Verbroedering is één van de zaken die hem het meeste is bijgebleven van Lachmon. Dat heeft volgens hem zeker gemaakt dat men in dit land met elkaar kan leven zonder al te grote etnische spanningen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!