Bezorgde moeder: ‘Het probleem is dat de politie niets doet’

Een bezorgde moeder heeft onlangs ingegrepen toen zij zag dat 2 jeugdige meisjes tussen 15 en 20 jaar uit haar directe woonomgeving in een situatie waren beland, waarbij zij seksueel gebruikt en misbruikt werden. De vrouw die het gebeuren niet langer kon aanzien, stapte naar de media in de hoop dat via deze weg de politie ertoe bewogen zou worden op te treden in deze situatie. De bewoonster van Henar, in het district Nickerie , zegt aan Dagblad Suriname dat de politie heus wel gezien had dat de 2 meisjes zich tot in de nachtelijke uren op straat bevonden, maar dat ze niets gedaan hebben. ‘Er kon die meisjes iets heel ergs overkomen zijn’, zegt de vrouw. ‘Ik ben blij dat ze nu tenminste veilig zijn.’ Het blijkt dat door de ophef van deze bewoonster de politie uiteindelijk de meisjes, 2 zussen, heeft opgepakt. De meisjes zijn door hun moeder het huis uitgejaagd. Volgens de buurtbewoonster zijn de ouders van de meisjes beiden drugsverslaafd en leven ze bijna als zwervers. De moeder blijft ook steeds kinderen krijgen. Op een bepaald moment zijn de meisjes door mannen uit de omgeving, kennelijk in ruil voor onderdak, in huis genomen. Tenminste een van deze mannen is een bekende drugsverslaafde in de buurt. Behalve dit geval zijn er volgens de buurtbewoonster meerder gevallen geweest, waarbij kinderen mishandeld werden waarbij zij aan de bel heeft getrokken.
Momenteel is er een geval, waarbij een 15-jarig meisje door haar stiefvader wordt misbruikt met medeweten van haar biologische moeder. ‘De hele buurt weet het maar niemand doet iets, ik vind het zo erg’, zegt de bewoonster. Alhoewel ze op sommige momenten bang is om teveel te bemoeien, geeft de bezorgde vrouw aan dat ze het niet kan aanzien. ‘Ik ben zelf moeder en mijn kinderen doen het heel goed, ik wil ook het beste van andere kinderen zien.’ Momenteel zijn er ook heel veel hangjongeren in de buurt, zegt ze verder. ‘Ik zie meisjes van 12 en 13 jaar samen met jongens op straat hangen tot ’s avonds laat en ook hiertegen wordt niet opgetreden door de politie. Misschien moet ik gewoon op de politie afstappen en ze confronteren met hun onverschilligheid. Ik weet ook niet meer wat ik anders moet doen’, zegt de moedeloze vrouw tenslotte.

error: Kopiëren mag niet!