Hardeo Ramadhin: ‘Dc kan onmogelijk persstilte opgelegd krijgen’

‘Een dc kan onmogelijk een persstilte opgelegd krijgen’, geeft oud-districtscommissaris Hardeo Ramadhin geïrriteerd te kennen aan Dagblad Suriname. ‘Het kan niet, het is te vergaand, het is een vorm van vrijpostigheid en brutaliteit.’ Volgens Ramadhin heeft een dc veel bevoegdheden die wettelijk vastgesteld zijn. Zo is hij de vertegenwoordiger van de regering in zijn district en is hij persoon die moet zorg dragen voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid in zijn district.
De voormalige dc van Saramacca, die reeds geruime tijd de burgervader is van Coronie, heeft een persstilte opgelegd gekregen door de directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, nadat hij betrokken is geraakt in een kwestie van bestelbonnen. Volgens Ramadhin is hier voorbij gegaan dat de dc hulpofficier is. ‘Deze is bij wet vastgelegd. Hij is in dienst van de Staat en niet in dienst van enkele politici die denken dat ze en beetje macht hebben.’ Ramadhin zegt met klem dat Ramdhani zich bewust moet zijn van zijn wettelijke taak. Hij moet zijn plaats kennen, hij is de hoogte man in zijn district.
Eerder gaf Ramdhani aan Dagblad Suriname te kennen dat hij de pijnpunten waarin hij betrokken is geweest, bereid is uit te leggen aan de coördinator van de NDP in Saramacca, Jules Wijdenbosch. ‘Het moet niet zo zijn. De politiek moet zich niet gaan bemoeien met aangelegenheden van de dc. De dc heeft zijn eigen bevoegdheid. Indien de politiek zich gaat inmengen in deze kwestie, staat het gevaar op de loer dat de dc een speelbal wordt van politieke figuren. En dat moet niet gaan gebeuren’, benadrukt Ramadhin.
De oud-dc zegt dat indien men meent dat er bewijzen zijn dat de dc een verkeerde pad opgegaan zou zijn, dit dan onderzocht moet worden. ‘En men moet niet geheimzinnig gaan doen. Aan de dc moet alle mogelijkheden geboden worden om zijn werk naar behoren te kunnen doen. Hij moet ook in de gelegenheid gesteld worden om zichzelf te kunnen verdedigen.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!