CTSS Plus 2014 wordt vuurwerk

‘Alle ingrediënten zijn aanwezig die garanderen dat de CTSS Plus editie van dit jaar dat van 24 oktober tot en met 8 november duurt, dat de vonken ervan af zullen vliegen’. De hype rond het komend CTSS Plus Sporttoernooi is al voelbaar en duidelijk te merken. Alle deelnemers hebben hun voorbereidingen erop zitten en op de vooravond van dit alom bekende groots sporttoernooi in Suriname is het slechts een kwestie van nog de puntjes op de ‘i’ plaatsen. De tumult breekt dan los wanneer op vrijdag 24 oktober de 27ste editie van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus), van start gaat. Bij deze editie gaat het om de 8 bedrijven; Centrale Bank van Suriname (CBvS), NV Energie Bedrijven Suriname (NV EBS), Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur), Staatsziekenfonds (SZF), Staatsolie Maatschappij Suriname, (Staatsolie), Fernandes Group, Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en Rosebel Gold Mines NV (RGM). Zij zullen elkaar bekampen op de sportonderdelen voetbal, slagbal, basketbal, volleybal, troefcall, zwemmen, zaalvoetbal en CTSS-match. De vraag daarbij is of het de stroomleverancier zal lukken om de overall titel voor de zoveelste keer in de wacht te slepen, want alle deelnemers zijn erop gebrand de ‘power-titelhouder’ dit jaar als overall-winner te vervangen. Absoluut zullen alle andere mededingers naar de titel daar een stokje voor willen steken. Helemaal in het thema van dit jaar, namelijk ‘Companionship Through Sportsmanship and Solidarity’. Of de ‘lichtgevers’ deze solidariteit accepteren gedurende die periode moet nog blijken.
Doelstellingen recht overeind
Maar vastgesteld kan worden dat het CTSS-toernooi met een bepaalde gedachte is ontstaan en deze doelstellingen die vanaf het begin zijn vastgesteld na 24 jaar nog recht overeind staan. Namelijk het bevorderen én in stand houden van de relaties tussen de deelnemende bedrijven en het stimuleren tot sporten ten behoeve van een goede geest en gezondheid, waarbij een grote mate van sportiviteit wordt betracht. De CTSS Plus commissie verwacht niets anders dan maximale deelname en medewerking van een ieder en dat vooral de sportiviteit hoog in het vaandel blijft. Vooral omdat het bekend is dat ook de jeugdige sporters dit sporttoernooi op de voet volgen. Een ieder is uitgenodigd om twee weken lang zijn favorieten te komen aanvuren onder andere op de lokaties Parima, Franklin Essedstadion, Emile de la Fuentestadion, het Telesur sportcomplex, het Lala Rookhgebouw en de Ismay van Wilgen sporthal. Vooral de entertainment avond en het feest na de prijsuitreiking zijn de leuke activiteiten die u niet moet missen.

error: Kopiëren mag niet!