Ramdhani ontkent uitgifte houtconcessie Kalebaskreek

Voormalig districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, ontkent dat er een houtconcessie van bijkans 22.000 hectare is uitgegeven in het Inheemse dorp Kalebaskreek te Saramacca. Tijdens een structurenvergadering van afgelopen zaterdag is deze kwestie aan de orde gesteld door een bewoner van Kalebaskreek. Hij vroeg de coördinator van de NDP in Saramacca, Jules Wijdenbosch, naar een diepgaand onderzoek in deze kwestie. Beweerd wordt dat de uitgegeven concessie deel uitmaakt van het Inheems dorp.
Ramdhani die reeds geruime tijd als dc aanzit in Coronie benadrukt dat hij wel positief advies heeft uitgebracht voor het uitgeven van een houtconcessie. Deze behoort een stichting toe. Deze concessie is zeker 8 kilometers verwijderd van Kalebaskreek. Volgens de burgervader behoort het concessiegebied geenszins tot het Inheems dorp Kalebaskreek. Het geven van positief advies vond zeker 2 jaren geleden plaats.
In eerste instantie had de zelfde stichting een aanvraag ingediend om in aanmerking te komen voor een houtconcessie. Dit terrein lag 3 kilometers verwijderd van het dorp. Toen had Ramdhani negatief geadviseerd. Hij vond de concessie te dicht bij het dorp waar de inwoners leven. Toen deze stichting voor de tweede maal een aanvraag indiende voor exploiteren van een houtconcessie, die 8 kilometers verwijderd ligt van Kalebaskreek, bracht de dc positief advies uit. Volgens hem betreft het een oude concessie die 25 tot 40 jaren niet in gebruik was. Het gebied is niet via de normale Coesewijne-route te bereiken als de Kalebaskreek, maar via de Tibitierivier.
Verschillende tongen beweren dat Ronnie Brunswijk de man achter de concessie zou zijn. Ramdhani hiermee geconfronteerd zegt de naam van Brunswijk nergens gelezen te hebben. Ook wordt gezegd dat de dc steekpenningen zou hebben aangenomen voor het verlenen van een positief advies. Deze beschuldiging wordt door de dc naar het rijk der fabelen verwezen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!