Adek-studenten behalen eerste plaats International Business Course 2014

ADEKEen groep studenten van de studierichting Bedrijfskunde aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft van 23 september tot en met 3 oktober meegedaan aan een internationale competitie van online management simulaties. Deze competitie werd georganiseerd door Edumundo, uitgever van online management simulaties. In 5 ronden moesten de studenten verschillende beslissingen nemen, variërende van management, financiële zaken, marketing, maatschappelijk verantwoord ondernemen en diverse business cases. Aan deze competitie hebben diverse landen deelgenomen, waaronder Suriname, Nederland, Vietnam, Indonesië, zuid Afrika, Duitsland en Engeland. Vanuit Suriname waren er twee groepen. Een groep wist met haar gesimuleerd bedrijf ‘Sukru Sani Inco.’ de eerste plaats te behalen en de tweede groep eindigde op de twaalfde plaats. Het merkwaardige is dat deze teams voor het eerst, zonder internationale ervaring, hebben meegedaan en dat ze gelijk een geweldig resultaat hebben weten neer te zetten.
De winnaars zijn Anushka Bhagwandien, Vinodj Barhoe, Debra Kastiel en Vyji Persaud. De winnaars hebben met het behalen van de eerste plaats, elk een Samsung Galaxy Tab 4 in de wacht weten te slepen. Navin Ganga, vertegenwoordiger van Edumundo in het Caribisch Gebied, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de studenten zeer gemotiveerd waren. Volgens hem hebben ze bewezen dat zij aan top staan van de wereld, boven andere gerenommeerde universiteiten. ‘Ze hebben zichzelf en onze universiteit internationaal op de kaart gezet.’ Edumundo is sinds 2007 actief in Suriname. Verschillende Hbo-opleidingen en de Universiteit van Suriname hebben gebruik gemaakt van de simulaties die in hun curriculum zijn opgenomen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!