AMC-SU als toonaangevend ziekenhuis in Suriname en regio

Dat het nieuwe Academisch Medisch Centrum Suriname(AMC-SU) zorg zal bieden van de hoogste kwaliteit is geen los stand feit gezien de uitdagingen en problemen waarmee het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) momenteel kampt. Bij het startsein werden de problemen van het beddenhuis en andere faciliteiten zoals de operatiekamer en de intensive care unit geschetst voor de aanwezigen. Dit alles is verouderd en voldoet niet meer aan de hedendaagse standaarden. Volgens de directeur van het AZP, Antoine Brahim, kunnen de omstandigheden niet patiëntvriendelijk genoemd worden en is er geen stimulerende werkomgeving voor de medici en de verplegenden.
Nieuw en modern ziekenhuis in 2020
Brahim hield de aanwezigen voor dat het huidige AZP 510 bedden telt met een bezetting van 97%. Het ziekenhuis heeft dagelijks meer dan 5.000 personen over de vloer en jaarlijks worden 300.000 medische behandelingen verricht, waarvan meer dan 50.000 bij de spoedeisende hulp. “Directe ontmanteling van de oude faciliteiten is geen optie”, aldus Brahim. Suriname is toe aan een nieuw en modern ziekenhuis dat uiterlijk in het jaar 2020 moet leiden tot een nieuw AMC-SU.
Voor de nieuwbouw van het AMC-SU heeft de Islamic Development Bank (IsDB) US$60 miljoen uitgetrokken. Voor de financiering van de instandhouding van de oude faciliteiten heeft het Ontwikkelingsfonds van de Opec voor Internationale Ontwikkeling (Ofid) zich gecommitteerd aan een berdrag van US$16 miljoen, waarvan US$ 2 miljoen voor rekening van de Staat is. Brahim sprak over een nieuw en modern toonaangevend ziekenhuis in Suriname en in de regio. Daar moet elke Suriname terecht voor hoogwaardige kwalitatieve gezondheidszorg.

error: Kopiëren mag niet!