1660 krijgt concurrentie van 1665

Nieuwe concurrent op de weg. 2Naast de gele auto’s die men gewend is te zien op de wegen in Paramaribo zal men ook de bestikkerde taxiconcurrent 1665 tegenkomen die in de nabije toekomst ook een uniforme kleur zal gaan aannemen. Volgens directeur Manoj Kandhai is zijn taxibedrijf, genaamd ‘Quality Taxiservice’ overgestapt naar een centraal taxisysteem en een verkort nummer 1665 om zo de klant tegemoet te komen en hem snel van dienst te zijn. ‘We hebben een voorloper, de ‘gele taxi’, maar als je op de markt wilt opereren en concurrent wilt zijn, ga je mee met de flow’, aldus de directeur.
Volgens de directeur is zijn bedrijf op 31 mei 2014 opgericht en na 4 maanden zijn ze overgestapt naar een centraal systeem. De voertuigen zijn voorzien van een GPS-systeem, waarbij de centrale kan natrekken waar een auto zich bevindt om zo de volgende klant snel te voorzien van een taxi. De directeur gaf aan dat de prijzen schappelijk zijn en de klant keuzemogelijkheden heeft. De klant krijgt bij elke rit 1 punt en als men 5 punten opgespaard heeft, mogen die punten ingeruild worden voor een belkaart, voor Surimile-punten of voor een korting op de eerstvolgende taxirit.
Kandhai gaf aan dat zij landelijk bereikbaar willen zijn en zullen zij over twee tot drie weken ook launchen in het rijstdistrict Nickerie. ‘Het bedrijf beschikt nu al over 30 voertuigen en zij die zich willen aansluiten bij onze nieuwe taxicentrale mogen zich aansluiten.’ Volgens de directeur zijn de auto’s in de avond ook herkenbaar door de glans van de sticker die op de voertuigen aangebracht zijn.

error: Kopiëren mag niet!