28 geslaagd voor post-bachelor Strategische HRM-opleiding

28 geslaagd voor post-bachelor HRM opleiding.2
28 geslaagd voor post-bachelor HRM opleiding.1Op 16 oktober 2013 gaf het ministerie van Binnenlandse Zaken het startsein voor de start van een eenjarige post-bachelor Strategische HRM-opleiding, waarbij een samenwerking tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Erasmus Universiteit is aangegaan. ‘Al decennia lang wordt gewezen op de relatief grote omvang van het Surinaamse overheidsapparaat. Zowel het Regeerakkoord als het Ontwikkelingsplan 2012 – 2016 wijst hierop te werken aan een nieuwe, slagvaardige overheid waarbij verbetering van de performance van het overheidsapparaat centraal staat’, zei minister Edmund Leiles bij de afsluiting en certificaatuitreiking van deze opleiding.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een leidende rol in de beleidsontwikkeling en uitvoering van activiteiten, instrumenten en procedures die gericht zijn op de totale kwaliteitsverbetering en management van de overheidsorganisatie, om te komen tot het doeltreffend functioneren van het personeel en hun performance binnen de overheidsorganisatie. Door het professionaliseren van HRM-functionarissen van de verschillende ministeries is door het ministerie van Binnenlandse Zaken een belangrijke stap gezet om het overheidsapparaat te transformeren c.q. te hervormen en naadloos te laten aansluiten op de uitgangspunten en ambities bij de doelstellingen van het ministerie.
Het doel van deze opleiding is om verantwoordelijke functionarissen nieuwe en vernieuwde inzichten en concepten bij te brengen alsook instrumenten en handvatten aan te reiken om mee te kunnen denken en te werken vanuit de strategie van de overheidsorganisatie. Hierdoor zullen overheidsfunctionarissen in de toekomst in voldoende mate in staat worden gesteld het te voeren HRM-beleid binnen de overheid te ontwikkelen en uit te dragen.
Bij de start van de opleiding waren er 118 aanmeldingen ontvangen van functionarissen vanuit verschillende ministeries, die belangstelling hadden getoond voor deze opleiding. Hieruit werden 30 deelnemers geselecteerd, waarvan 28 deelnemers vandaag hun certificaat zullen ontvangen. De minister riep de geslaagden op om de aangereikte kennis en vaardigheden in hun werk toe te passen en zich verder te ontwikkelen, zodat zij hiermede een grote bijdrage kunnen leveren aan de uitdagingen van de overheid op het gebied van het te voeren HRM-beleid.

error: Kopiëren mag niet!