Energieverbruik blijft toenemen

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) maakt bekend, dat uit haar piekmeting van afgelopen maandag en dinsdag blijkt dat het energieverbruik alarmerend hoog is. De hoge temperatuur tussen de 36 -38 ºC gemeten door Accu Weather is mogelijk de oorzaak van de verhoogde energieconsumptie.
Hoewel de EBS bezig is werkzaamheden af te ronden om haar opwekvermogen op kort termijn te verhogen, kan zij de stroomvoorziening niet langer garanderen en is zij genoodzaakt systematisch buurten uit te schakelen (load-shedding). Daarom verzoekt zij de samenleving andermaal een bijdrage te leveren door slim met stroom om te blijven gaan.
Als de vraag naar energie het beschikbare opwekvermogen niet overstijgt, blijft de levering van energie ook de komende periode gegarandeerd.

error: Kopiëren mag niet!