Ruzie binnen NDP Saramacca dreigt opnieuw te escaleren

Het probleem binnen de Nationale Democratische Partij (NDP) in het district Saramacca dreigt opnieuw te escaleren. Verschillende partijleden in het district geven aan Dagblad Suriname te kennen dat zij moe zijn van de handelingen van voorzitter en hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk. Volgens informatie zou Koorndijk te weinig communiceren met de structuren en de toppers van het district. Zo is afgelopen zaterdag ook gebleken bij een vergadering van subafdelingsleden van Calcutta, waarbij slechts 15 leden aanwezig waren. Dit, terwijl Calcutta 40 subafdelingsleden telt. De politieke coördinator, Jules Wijdenbosch, heeft dit ook moeten meemaken. Volgens informatie zal hij aanstaande zaterdag wederom proberen om deze vergadering te houden. ‘Mensen die Koorndijk niet ondersteunen, worden aan een kant geschoven en niet uitgenodigd. De partij is hierdoor aan het doodbloeden’, zegt een zeer gebelgde NDP’er. Wat nu gebeurt, is dat verschillende ressortraadsleden van de NDP gesprekken met andere politieke organisaties voeren. Politieke bronnen beweren dat dit een enorme ondergang betekent voor de partij in het district. ‘Meerdere personen zullen de NDP vaarwel zeggen, want de mensen hebben een grote aanhang. Ik weet niet waarom de voorzitter van de NDP draalt om maatregelen te treffen.’ Het district is verdeeld in twee kampen. Ook het feit dat de KTPI weg is van de Megacombinatie baart de structuren veel zorgen. Deze politieke organisatie zou veel ressortraads- en districtsraadszetels in 2010 in Saramacca hebben gehaald. Alleen president Desi Bouterse zou als partijvoorzitter een oplossing in dit probleem kunnen brengen.
Per 29 juli is Jules Wijdenbosch politieke coördinator van NDP in Saramacca. Daarvoor had partijvoorzitter Desi Bouterse de leiding van de partij voor 3 maanden op zich genomen. In deze periode is tijdens een evaluatievergadering Koorndijk voorgedragen als DNA-kandidaat. Op deze vergadering waren aanwezig de voorzitters van de 6 ressorten, assembleelid Frits Moesafierhoesein en Badresein Sital. De gebelgde NDP’ers zeggen dat geen enkele ressortraadsvoorzitter Koorndijk zou hebben voorgedragen als lijsttrekker in het district. Ook het functioneren van Frits Moesafierhoesein als assembleelid baart veel zorgen. Vanwege zijn ziekte is hij al tijden niet in staat geweest zijn werkzaamheden op een juiste wijze uit te voeren. Zowel Wijdenbosch als Koorndijk was na herhaaldelijk bellen niet bereikbaar voor commentaar. Parlementariër Moesafierhoesein wenste geen reactie hierop te geven. ‘Ik lig in het ziekenhuis. Het probleem van de politici van Saramacca geniet op dit moment weinig prioriteit voor mij’, aldus de volksvertegenwoordiger.
FR

error: Kopiëren mag niet!