Verdachte geeft aandeel roofoverval toe

De verdachte Guillermo D. heeft gisteren toegegeven twee Chinese mannen op 18 februari aan de Marowijnestraat te hebben beroofd. Hij staat samen met zijn comparanten Patrick O. en Dion M. hiervoor terecht. Guillermo gaf aan kantonrechter Sieglien Wijnhard te kennen dat hij op de bewuste dag aan de Coesewijnestraat was, toen hij een zekere Casper ontmoette. Casper gaf hem te kennen dat hij een ‘werk wilde klaren’ en dat hij hiervoor hulp nodig had van Guillermo. Deze besloot mee te gaan in een voertuig. Op gegeven moment stapte Guillermo op een bepaalde plek uit het voertuig en ging regelrecht op de slachtoffers af. De verdachte trok een mes en rukte de tas van de slachtoffers weg. Toen de slachtoffers tegenstribbelden, stak hij één van hen neer. De verdachten reden weg na hun daad. Zij begaven zich later naar een bar waar de buit werd verdeeld. Guillermo ontkent Patrick te kennen, maar zegt wel dat hij Dion van de buurt kent. Dion geeft aan dat hij niets afweet van de beroving. De politie zou hem hebben aangegeven om een proces-verbaal te tekenen, waardoor hij gemakkelijk vrij kon komen. Dion wordt ervan beschuldigd inlichtingen aan Guillermo te hebben verschaft over de locatie van de twee slachtoffers. Patrick, bij wie het betreffende voertuig werd aangetroffen, geeft aan dat het voertuig van zijn neef is die in het binnenland werkt. Ook zou hij in de periode in verzekering zijn gesteld, waardoor hij onmogelijk deel zou hebben genomen aan de beroving. Op 6 november wordt deze zaak verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!