Randjietsingh: ‘Met zo’n financieel beleid zal regering zorgen voor verdere afgang van samenleving’

De uitgaven voor het komende jaar zijn begroot op SRD 9.270.462.000. De ontvangsten zijn geraamd op SRD 8.603.982.000. Het begrotingstekort is SRD 666.480.000.President Desi Bouterse heeft deze bedragen gisteren kort na zijn jaarrede aan De Nationale Assemblee gepresenteerd. De uitgaven van ruim SRD 9.2 miljard is een totaal overzicht van de apparaatskosten (2.273.314.000) en de beleidsmaatregelen (6.997.148.000). De overheidsuitgaven waren in 2014 ten opzichte van het jaar daarvoor met SRD 113,7 miljoen gestegen. De toename van de uitgaven is nu ruim SRD 2.3 miljard.
De oppositie gaf gisteren kort na de jaarrede in hun persconferentie aan zich bijzonder druk te maken over de explosieve groei van dit bedrag. Volgens hen is de totale binnenlandse en buitenlandse staatsschuld in het afgelopen jaar toegenomen tot USD 1.5 miljard. Het overheidsinkomen is gericht op de directe en indirecte belastingen en niet-belasting ontvangsten. In totaal komt dat neer op 5.392.844.000. Volgens NF-fractieleider Rajkumar Randjietsing betekent dit dat de regering het restant bedrag van SRD 3.7 miljard van ergens anders gaat moeten halen. Zoals gebruikelijk wordt ook verwacht dat verschillende leenovereenkomsten gesloten zullen worden, waardoor de gemeenschap op lange termijn opgescheept zal zitten met deze afbetalingen. In 2014 stond dit bedrag nog op SRD 2.2 miljard en in 2013 op SRD 1 miljard. Wat niet vergeten moet worden, is dat deze begroting voor 8 maanden gaat gelden, omdat het een verkiezingsjaar is. ‘Met zo een financieel beleid zal de regering zorgen voor de verdere afgang van de samenleving’, aldus Randjietsing.
FR

error: Kopiëren mag niet!