Santokhi vindt herstel politieke banden met Nederland goede ontwikkeling

pSantokhi vindt herstel politieke bandenDe Surinaamse regering is onlangs akkoord gegaan met de terugkeer van een Nederlandse ambassadeur in Suriname. Ernst Noorman, die vorig jaar al door het Nederlandse kabinet werd voorgedragen, neemt de taak op zich. Parlementariër Chandrikapersad Santokhi (NF/ VHP) geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen het een hele goede ontwikkeling te vinden dat Suriname de politieke banden met Nederland herstelt. ‘De regering heeft eindelijk geluisterd naar de oppositie’, benadrukt hij vervolgens. Volgens Santokhi heeft de oppositie al 4 jaren terug aangegeven dat de relatie met Nederland hersteld moet worden. Persoonlijk is hij al 4 keer naar Nederland geweest om de relatie te herstellen. De diasporagemeenschap heeft een verbondenheid met Suriname. Er zijn volgens Santokhi 380.000 personen vertegenwoordigd in de diasporagemeenschap in Nederland, die een band hebben met Suriname en een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van Suriname.
De VHP- topper vindt het heel triest dat de regering 4 jaar lang ruzie maakt met Holland, het land 4 jaar lang uitscheldt op basis van persoonlijke enge belangen en zegt om redenen van trots een ambassade op te zetten in Frankrijk. Met het opzetten van de Surinaamse ambassade in Frankrijk zijn ook miljoenen euro’s aan te pas gekomen. Er is een duur ambassadegebouw aangeschaft, duur personeel en nul productie op de ambassade, alleen op basis van valse nationale trots, geeft Santokhi aan. ‘En na 4 jaar kom je zeggen ‘Parijs gaan we afbouwen’. Nederland is wel goed, maar het geld van het Surinaamse volk heeft men wel verbrast’, benadrukt Santokhi. Inmiddels heeft men zoveel geld van Suriname uit eigen besparingen gebruikt voor de belastingconsultant KPMG voor de bouw van het Wanica Ziekenhuis en voor zoveel andere bedrijven uit Nederland, geeft hij verder aan. Santokhi is van mening dat het geld gehaald kon worden uit de restant verdragsmiddelen, die aldaar geblokkeerd zijn. ‘Je zou het geld uit de nationale besparing niet hoeven te gebruiken als er een goede samenwerking was.’ Volgens Santokhi heeft men in feite puur op basis van persoonlijke enge belangen, het totale volksbelang ondergeschikt gemaakt aan het persoonlijk belang. Volgens hem is dat een voorbeeld van hoe het niet moet.
G.A.

error: Kopiëren mag niet!