Touw Ngie Tjouw bedankt officieel bij NPS

Gordon Touw Ngie Tjouw in de functie van voorzitter NPS-jongeren bezig met het werven van nieuwe leden voor de groene partij in de binnenstad (foto: DBSarchief)
Gordon Touw Ngie Tjouw in de functie van voorzitter NPS-jongeren bezig met het werven van nieuwe leden voor de groene partij in de binnenstad (foto: DBSarchief)
Gordon Touw Ngie Tjouw is geen voorzitter meer van het jongerenbestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS). Dat heeft hij vrijdag aan voorzitter Gregory Rusland kenbaar gemaakt middels een brief. Al bijkans anderhalf maand functioneerde Touw Ngie Tjouw niet meer binnen de NPS. De voornaamste reden waarom hij bedankt heeft, is de samenwerking van de NPS met de Pertjajah Luhur in het zogenaamde monsterverbond tussen het Nieuw Front, de BEP, KTPI en PL. Vernomen wordt dat het tegen de principes van Touw Ngie Tjouw is om samen te werken met de PL, die tijdens de vorige regering wanbeleid heeft gevoerd op het ministerie van RGB en ook verschillende keren president Ronald Venetiaan gechanteerd heeft. ‘Dit is stank voor dank. Dinsdag kom ik met een verklaring uit over deze kwestie’, geeft Touw Ngie Tjouw te kennen aan Dagblad Suriname.
NPS-voorzitter Gregory Rusland bevestigt de bedankbrief ontvangen te hebben. Hij denkt dat er andere redenen zijn waarom Touw Ngie Tjouw bedankt heeft. Meer over deze zaak wil hij niet kwijt, daar het een gepasseerd station is voor hem. Geruchten doen de ronde dat Touw Ngie Tjouw door de regeringspartij de NDP geronseld is en dat hij de paarse partij gaat ondersteunen tijdens de verkiezingen.
Touw Ngie Tjouw is in zijn jeugdjaren een Olympisch zwemmer geweest, heeft een aantal keren de zwemmarathon gewonnen (ook dit jaar na een comeback) en is ook zwemtrainer bij De Dolfijn. Bij de NPS was een van zijn doelen om het bestand van de jongeren op te schonen en nieuwe leden aan te werven. Ook winst bij de verkiezingen in 2015 was een focus van hem.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!