Kesho Gangaram Panday krijgt functie binnen kabinet

Keshopersad-Gangaram-Panday-30-jaar-in-dienstDe kans zit er hoogstwaarschijnlijk dik in dat politie-inspecteur Keshopersad Gangaram Panday een functie krijgt binnen het Kabinet van de President. Hoewel de officiele stukken nog niet zijn opgemaakt heeft het NDP-assembleelid en hoofdbestuurslid Rachied Doekhie ‘al vogels horen fluiten’ over deze materie.
Dat Gangaram Panday de VHP de rug heft toegekeerd en zich heeft aangesloten bij de NDP, was nieuwigheid voor Doekhie. Nooit eerder had hij enig idee dat Gangaram Panday een VHP’er was. ‘Hij heeft zijn politieke kleur nooit kenbaar gemaakt,’ verklaarde Doekhie tegenover Dagblad Suriname.
De aanwinst van Gangaram Panday voor de NDP wordt door Doekhie bestempeld als ‘goede zaak.’ ‘Een ieder is welkom binnen de partij.’ Van Gangaram Panday was ook bekend dat hij graag samen met de NDP gelederen samenwerkte.
Gangaram Panday was enorm populair als buurtmanager van Paramaribo. Ook trad hij vaak als tussenpersoon op tussen de toenmalige bewindvoerders van de Nieuw Front regering en actievoerende en of ontevreden groepen binnen de samenleving. Bushouders, marktventers, occupanten zijn enkele daarvan. Ook had hij een belangrijke rol gespeeld bij de verkiezing van het bestuur van de VHP toen Chandrikapersad Santokhi werd gekozen tot voorzitter van de VHP.
Vernomen wordt dat Gangaram Panday ontevreden zou zijn over de gang van zaken binnen de VHP. ‘Ja, als politieman kent hij de kwaliteiten van de VHP-voorzitter beter,’ zegt Doekhie spectisch. Gangaram Panday was niet bereikbaar voor commentaar.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!