‘Gay sekswerkers worden vaker mishandeld door agenten Keizerstraat’

De Stichting Liefdevolle Handen betreurt het feit dat een sekswerker mishandeld is geworden door agenten van met name politiepost Keizerstraat.
‘Al op 26 juni 2014 hebben wij van Stichting Liefdevolle Handen met drie agenten, namelijk inspecteur Rozenhof, onderinspecteur Tjin A Tjon en buurtmanager mevrouw Colli op het politiepost Keizerstraat, een gesprek gevoerd. In dat gesprek hebben wij kenbaar gemaakt aan de agenten dat tijdens onze werkzaamheden aan ons is gerapporteerd door de doelgroep, waarvoor wij ons ook inzetten, namelijk ‘sekswerkers’, dat zij onheus werden behandeld door agenten van politiepost Keizerstraat. Een agente die ‘mama’ wordt genoemd, deelt klappen uit, scheldt de sekswerkers uit en ze worden door haar beledigd. Travestieten (gay-sekswerkers) en transgenders worden gesommeerd om zich uit te kleden, zodat men kan zien welke geslachtsdeel ze hebben. Verder gaven zij aan dat de sekswerkers vaak zonder redenen opgepakt werden, en uren en soms dagen moesten doorbrengen op het politiebureau.’ Ook was door de doelgroep aangegeven dat zij niet serieus genomen werden wanneer zij een aangifte deden van dieftsal of mishandeling c.q. verkrachting door klanten. ‘Dat gesprek was geëindigd met de belofte dat de besproken klachten intern verder besproken zouden worden en het optreden van de politie menswaardig zou zijn.’
De Stichting Liefdevolle Handen keurt elke vorm van schending van mensenrechten af.

error: Kopiëren mag niet!