Politieman verdacht van oplichting Euro 15.200

Joyce J. deed op woensdag 20 augustus aangifte bij de politie van Houttuin ter zake oplichting en bedreiging met de dood. Het slachtoffer vertelde aan Dagblad Suriname dat zij opgelicht is geworden door haar vriend S., die politieman is. Deze mevrouw had een liefdesrelatie met de agent. Zij zouden eerst samen een woning opzetten en er was daarbij ook afgesproken dat wanneer het huis af zou zijn, zij dan in het huwelijksbootje zouden stappen. De eerste keer heeft Joyce haar liefje een bedrag groot Euro 10.000 gegeven. Na ruim een jaar sparen gaf ze weer ongeveer Euro 15.200 aan haar droompartner. Deze dame is van Nederland en wist niet wat haar politievriend met al het geld deed.
Eenmaal in Suriname aangekomen, merkte zij op dat de telefoon van haar vriend roodgloeiend was van al de telefoontjes die hij kreeg. Ook viel het haar op dat hij de gesprekken niet beantwoordde. Dit vond zij vreemd en ze vroeg haar vriend om eens samen naar de woning te gaan, waarvoor zij al die tijd geld had gestuurd. Tot haar verbazing zag zij dat het huis precies in dezelfde staat was zoals zij dat enkele jaren geleden had achtergelaten. Tot haar ergernis hield de politievriend haar ook nog op een afstand. Op 20 augustus hakte zij de knoop door en deed aangifte. De verdachte politieman heeft haar op grond daarvan met zijn dienstvuistvuurwapen bedreigd met de dood. Dagblad Suriname maakte contact met de politie van Houttuin. De sterke arm heeft de aanklacht bevestigd. De zaak is nu overgedragen aan OPZ. Het slachtoffer voelt zich beetgenomen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!