Inbreker aangehouden in afgebrand pand La Vida

De politie van bureau Nieuwe Haven heeft in de nacht van zondag op maandag 8 september de 34-jarige R.C. aangehouden in de ruïne van het recentelijk afgebrand pand van La Vida. Uit het onderzoek blijkt dat de inbreker de roldeur van de winkelzaak heeft geforceerd om zich toegang tot de winkelruimte te verschaffen. Alerte burgers die de roldeur aan de beneden kant open zagen, speelden dit door aan de politie. Ondanks dat dit pand bewaakt wordt door de politie zag de dader zijn kans schoon om goederen uit de winkel mee te nemen. De sterke arm van Nieuwe Haven was snel ter plekke en kon de inbreker op heterdaad aanhouden. Hij had een aantal flessen whisky, krasloten en andere waardevolle spullen klaargezet om weg te dragen. De verdachte is na de aanhouding overgebracht naar het bureau. In het pand waarin een bardancing, winkels en pensions waren gehuisvest, brak er op woensdag 3 september brand uit. Brandweervoorlichter Olton Pinas geeft aan dat de oorzaak van deze brand vooralsnog niet bekend is. De Forensische Opsporing is nog bezig met het onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!