Aanhouding zoon Brunswijk verlengd

Elton Brunswijk, zoon van Abop-leider Ronnie Brunswijk, is vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris (rc) voor de toetsing van de rechtmatigheid van zijn aanhouding. De verdachte is op maandag 1 september op de Johan Adolf Pengel Luchthaven aangehouden met 5,5 kilo cocaïne in pasta vorm. Het verboden spul was verpakt in 5 pakken en is in zijn valies aangetroffen. Het BID-team heeft de 29-jarige Elton in de kraag gevat. De politie meldt dat Elton de Nederlandse nationaliteit bezit en zich beroepen heeft op zijn zwijgrecht. De rc heeft de aanhouding van de drugssmokkelaar met 30 dagen verlengd. Hangende het verdere onderzoek geniet de koerier gratis logies in het cellenhuis.
Op dit moment zijn 2 zonen van de Abop-voorzitter, Pascal en Elton, achter de tralies. Pascal wordt ervan verdacht US$ 30.000 van papa Brunswijk te hebben ontvreemd. Na de ontdekking schakelde Ronnie Brunswijk de politie zelf in. De verdachte werd over straat aangehouden. Pascal probeerde met de buit van Moengo naar Paramaribo te vluchten met zijn wagen. Volgens Ronnie Brunswijk heeft Pascal meerdere malen geld van hem ontvreemd. Deze 2 zonen blijven hangende het strafproces in de bak.

error: Kopiëren mag niet!