Kensenhuis: “Men maakt onnodig heisa over afvaardiging ACP/EU”

“Men maakt onnodig heisa over de afvaardiging van de ACP/EU,” zegt assembleelid Patrick Kensenhuis in gesprek met Dagblad Suriname. Een delegatie van het parlement moet naar Brussel, België, voor het bijwonen van de vergadering van de ACP en Europese Unie. Doordat verschillende huishoudelijke vergaderingen door gebrek aan quorum niet zijn doorgegaan, heeft De Nationale Assemblee bepaalde besluiten niet kunnen nemen. Volgens Kensenhuis is deze situatie eerder al voorgekomen. Vaststaat dat Megacombinatie fractieleider Ricardo Panka de vaste vertegenwoordiger van DNA is bij ACP/EU. Hij is één van de personen die is aangemeld. Volgens de NPS`er heeft hij geen moeite dat Panka afgevaardigd wordt. Volgens de volksvertegenwoordiger doet het parlement altijd mee als het gaat om een ACP-vergadering. Hij zal wel niet deelnemen.
Ondervoorzitter Ruth Wijdenbosch heeft na overleg met de fractieleiders Ricardo Panka (Megacombinatie) en Radjkoemar Randjietsingh (Nieuw Front) besloten om de delegatieleden alvast aan te melden, vooruitlopend op de goedkeuring van het parlement. Diverse fractieleden hebben over deze werkwijze hun beklag gedaan. De vergadering in Brussel wordt van 23 tot 26 september gehouden. Het parlement is vanaf 2 september officieel met reces, waardoor men niet bijtijds bijeen zal komen om over de deelname aan deze vergadering te kunnen praten. Niet alle fractieleiders in het parlement zijn ervan op de hoogte dat de delegatie aangemeld is. Aangezien er geen quorum was, is de conceptbegroting van De Nationale Assemblee ook niet besproken en goedgekeurd.
FR

error: Kopiëren mag niet!