Moord op onderwijzeres is ‘crime de passionnelle’

De BBS’er J.B. gaf woensdag tegenover de rechter-commissaris (rc) toe dat hij zijn vriendin, de onderwijzeres Reshma Basropansingh, van het leven heeft beroofd. Uit de verklaring van J.B blijkt dat de twee geliefden mot met elkaar hebben gehad, waarbij de BBS’er zo boos werd dat hij zichzelf niet meer onder controle had. Hij pakte zijn dienstvuistvuurwapen en schoot zijn 34-jarige vriendin dood in haar auto. De verdachte heeft zich na de daad uit de voeten gemaakt en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Dagblad Suriname verneemt dat deze moord als een vorm van ‘crime de passionnelle’ gekwalificeerd kan worden. De verdachte heeft het slachtoffer uit emoties, voortkomende uit liefde, vermoord. Het lijk van Barsopansingh werd vorig week woensdag ontdekt in haar auto aan de Fredericiweg te Nickerie. De rc verlengde de aanhouding van de moordverdachte J.B. met 30 dagen. De BBS’er heeft juridische bijstand van advocaat Oscar Koulen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!