OWMCP wil komen tot een waterplatform

Het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnprojekt (OWMCP) wil komen tot een platform in Nickerie. Volgens de directeur van het OWMCP, Richenel Small, ligt het in de bedoeling om te komen tot een betere waterbeheer. Er is woensdag hierover een workshop gehouden waarbij alle stakeholders die te maken hebben met water en waterbeheer bij elkaar waren. “We willen niemand uitsluiten”, zegt Small. Volgens hem wordt dit project uitgevoerd samen met haar partners, Wereld Waternet en Waterschap Rijn en IJssel, in het kader van het EU-projekt ‘Capacity building for integrated watermanagement in Nickerie’. Dit project is ingedeeld in vier thema’s, waarbij er met het eerste thema wordt aangegeven dat de drie partners willen komen tot een platform. Tijdens deze bijeenkomst moesten de stakeholders hun mening geven over het platform. Zij mochten verder bepalen wie allemaal zitting zullen nemen in zo een platform. “Hier staat centraal hoe te komen tot een efficiënter beheer van water”, zegt Small. Om te komen tot een goed waterbeheer, komen enkele factoren bijkijken, waaronder de kwaliteit van het water, klimatologische omstandigheden, bewustwording van de bevolking over water en het trainen van jongeren. Er zal volgens Small ook een waterkalender opgemaakt worden. Dit is van eminent belang voor goed waterbeheer. Diverse actoren hebben belang bij water en het waterschap wil de belangen veilig stellen. Small zegt dat de regering de afgelopen vijf jaren alle ondersteuning heeft verleend. De waterpompen functioneren optimaal en er is ook genoeg brandstof. Oliemaatschappij NV Madistri levert volgens hem op tijd olie aan het waterschap. Er zijn enkele verstopte kanalen, die het ministerie van Openbare Werken (OW) reeds aanpakt.

error: Kopiëren mag niet!