Kangoeroeschool op ‘cultuurbezoek’ bij Mandir Arya Dewaker

kangoeroe school op cultuur bezoek 2
Kangoeroeschool op cultuur bezoekGisteren is in het recreatiegebouw van de Arya Dewaker Mandir aan de J.A. Pengelstraat een culturele uitwisselingsdag gehouden voor kinderen van de Kangoeroeschool. De school, die eerder al een Inheemsendag en een Marrondag voor haar leerlingen organiseerde, gaat ook tijdens de schoolvakantie door met deze educatieve uitstapjes. Hiermee houden ze niet alleen de kinderen leuk bezig tijdens de vakantie, maar leren zij de kinderen respect te hebben voor de cultuur van anderen. Vanuit de organiserende commissie van Arya Dewaker werden de kinderen enkele aspecten van de Hindoestaanse cultuur bijgebracht. De kinderen werden onder andere beziggehouden met yoga- en meditatielessen, mehndi aanbrengen, Hindi-lessen en sari draperen. Uiteraard konden de enthousiaste kinderen ook genieten van heel veel lekkere Hindoestaanse gerechten. De organisatie hoopt dat zij hiermee een bijdrage levert aan de eenheidsvorming onder de verschillende culturen in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!