Lange rijen CBB Kwatta door personeelstekort

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) Kwatta zit haast zonder personeel. Klanten moeten daarom onnodig lang wachten om geholpen te worden. Zeker in deze tijd van inschrijvingen op scholen, waarbij een uittreksel en of geboorteakten nodig zijn, leidt tot veel ongerief. ‘We hebben een personeelstekort’, zegt de directeur van CBB, John Saharie, aan Dagblad Suriname. ‘Door de uitstroom van het personeel is er een tekort ontstaan’, vertelt Saharie. ‘Dit tekort is niet gelijktijdig opgevangen. Enkele personeelsleden werden ontheven en er moet een bepaalde procedure worden gevolgd om de zaken administratief in goede banen te leiden’, zegt Saharie verder. Het ministerie van Binnenlandse Zaken werkt aan een oplossing voor dit vraagstuk. Enkele personeelsleden hebben zich toevallig in deze periode ook ziek gemeld, waardoor de druk nog groter is geworden. Ondanks de uitstroom van personeelsleden zijn de vacante plaatsen nog niet ingevuld; de druk blijft dus nog even bestaan. Binnenkort zullen de plaatsen ingevuld worden door nieuw personeel. ‘CBB Kwatta is een groot bureau. Het omvat een klantenbestand van 20.000 en meer personen’, laat directeur Saharie weten. Er zijn nog zeker 15 personeelsleden nodig om het werkelijke personeelstekort op te vangen.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!