‘Hoge Surinamer, hoge onderscheiding’

1.0De voormalige voetballer en trainer, Clarence Seedorf, is gisteren door president Desi Bouterse benoemd tot drager van het Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. Hoewel Seedorf al verschillende onderscheidingen in het verleden in ontvangst heeft genomen, moet deze volgens de president als een ‘heel hoge’ beschouwd worden. Dit, omdat de oude profvoetballer ook een ‘hoge’ Surinamer is. Het staatshoofd benadrukte dat hij dit niet alleen heeft gedaan vanwege zijn constitutionele bevoegdheid, maar uit de grond van zijn hart. Hij is net als vele anderen ook een grote fan en bewonderaar van Seedorf vanaf het begin van zijn voetbalcarrière.
De president is er trots op dat Seedorf ons land internationaal bekendheid heeft kunnen geven, zowel binnen alsook buiten het voetbalveld. Volgens het staatshoofd is Suriname afgelopen zaterdag in een ‘broeja’ gekomen toen wij vernamen dat Seedorf een bliksembezoek aan Suriname bracht. Jammer genoeg kon hij niet aanwezig zijn bij de verschillende activiteiten wegens zijn verplichtingen in het binnenland. Wat het meest indruk op Bouterse heeft gemaakt, is dat de voormalige voetballer nooit zijn roots is vergeten. ‘Suriname zal je altijd erkentelijk blijven’, aldus het staatshoofd.
Seedorf doet alles uit liefde voor Suriname
Seedorf bedankte geheel Suriname voor de liefde die hij altijd heeft mogen ontvangen. Een liefde die hij zowel hier en tot in het buitenland heeft mogen voelen. Suriname is echter niets aan hem verplicht, omdat de projecten die hij hier heeft uitgevoerd uit zijn hart zijn gekomen, uit een natuurlijk gevoel waarmee hij is geboren. Hij is zelf trots op om met buitenlanders over zijn geboorteland te praten. Daarnaast bracht hij zijn dank uit aan de scholing die hij in verschillende landen heeft mogen genieten. De 11-jarige Sjofar Sno, winnaar van Go Glo 2014, mocht vanwege zijn bijzondere prestaties een ontmoeting hebben met Seedorf. Volgens de gehuldigde moet Sno als voorbeeld dienen voor de jeugd om hun dromen waar te kunnen maken. ‘De jeugd moet nooit denken dat het niet gaat lukken. Indien zij zich voldoende inzet, is alles mogelijk, aldus Seedorf. Deze oude profvoetballer is van Surinaamse afkomst en heeft onder meer gespeeld bij Ajax, Real Madrid, AC Milan, Botafogo en het Nederlandse elftal.
FR

error: Kopiëren mag niet!