Soendernadie Ghaat Mandir staat op instorten

Soendernadie Ghaat Mandir staat op instortenDe Soendernadie Ghaat mandir te Paradise in Nickerie staat op instorten. Bijkans 12 meter van het land achter het gebouw is weggespoeld door het water uit de Nickerierivier. Nu is er slechts 1.5 meter land over achter de tempel. Midden in het gebouw is er ook een grote scheur, waardoor er instortingsgevaar dreigt. De voorzitter van het bestuur van deze mandir, Mukesh Baidjnath Missier, geeft aan dat het bestuur dit probleem vele malen heeft aangekaart bij de bestuursdienst, echter zonder resultaat. Nu het gebouw op instorten staat, heeft de bestuursdienst toegezegd te zullen ingrijpen. Aanstaande dinsdag komt er een delegatie uit Paramaribo naar Nickerie om te kijken hoe het probleem verder aan te pakken.
Volgens Baidjnath Missier is het gebouw al 30 jaren oud. Hij geeft aan dat bij elke hoge waterstand, landafwas plaatsvindt. Hierdoor blijft de ondergrond steeds nat. Volgens hem zullen er palen langs de oever geplaatst worden. Hij geeft aan dat het ministerie van Openbare Werken het probleem constructief zal aanpakken. Indertijd had parlementariër Jogi ook een bezoek gebracht aan dit gebied. Maar hij heeft niets gedaan, zegt Baidjnath Missier. Hij geeft aan dat er zelfs autowrakken geplaatst waren om de oever te beschermen, maar alles is weggespoeld. Volgens hem wordt de bocht die de Nickerierivier te Paradise beschrijft, steeds dieper door afkalving. Hij geeft aan dat het bestuur van de mandir wel een nieuw gebouw wilt opzetten, maar de oeververdediging moet nog in orde gemaakt worden. Volgens hem zijn de kosten geraamd op SRD 2 miljoen.

error: Kopiëren mag niet!