Vierde editie Krin Kondre-actie

De Krin Kondre-actie gaat dit jaar voor de vierde keer in. Tegen een vergoeding zullen jongeren gedurende tien dagen ingezet worden om straten in Paramaribo en woonbuurten schoon te maken. Zij zullen tussen acht uur ‘s morgens en één uur ’s middags heel actief bezig zijn in de straten. De jongeren die zich hebben laten registreren, konden gisteren op het Purcy Olivieira Sportcentrum (BVSS) nagaan of hun namen op de lijst voorkomen om te kunnen deelnemen aan deze actie. Zij die zich nog niet hadden laten registreren, konden dat alsnog doen. Bij de registratie kregen zij voorschriften mee, waaraan zij zich moeten houden tijdens deze actie. Ook kregen ze een toestemmingsbrief mee, welke zij en een ouder moeten tekenen voor deelname.
Maandag vindt de officiële kick-off plaats op het scholencomplex aan de Passiebloemstraat. De jongeren zullen worden ingedeeld in twee ploegen. De eerste ploeg start 25 augustus tot 5 september en de tweede 8 september tot 19 september. Het project is een initiatief van president Desi Bouterse, met als doel de jongeren productief bezig te houden in de vakantie, zodat ze zelf hun schoolspullen kunnen financieren. De districten doen ook mee aan deze Krin Kondre-actie.

error: Kopiëren mag niet!