Vier roofverdachten veroordeeld

Ernesto Kruyner, Dwight Plato en Ryan Meersen zijn gisteren veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Hun comparant Kimberly Simson kreeg een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zeven voorwaardelijk. Zij hebben tezamen en in vereniging op 28 februari 2014 het slachtoffer Nicolaas W. in zijn woning beroofd. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een mes zijn bezittingen, waaronder SRD 500, een laptop, een Ipad, een koffer, zaktelefoon en een portemonnee afstaan. De verdachte Simson ontkende de beroving te hebben gepleegd. Volgens de verdachte was zij die bewuste avond samen met de drie anderen gaan ‘chillen’ bij El Molina en Havana Lounge. Doordat zij teveel alcohol had gedronken, viel zij bij de terugkeer in slaap. Toen zij wakker werd, zag zij dat Dwight het voertuig met een hoge vaart reed. Volgens de verdachte Dwight was hij alleen met Simson die avond in het voertuig. Hij moest op zeggen van Simson twee onbekende manspersonen op een bepaalde locatie ophalen. Hij vroeg haar niet wie zij waren, omdat hij dacht dat Simson hun kende. Achteraf moest hij een tas met spullen in het voertuig zetten. Meer weet hij niet. De overige twee verdachten beweren ook niets van de roofoverval te weten. De voorlopige hechtenis van Simson was eerder opgeschort. Zij is gisteren niet in de rechtszaal verschenen en werd bij verstek veroordeeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!