Politieambtenaren geëerd voor jarenlange trouwe dienst

Politieambtenaren geëerd voor jarenlange trouwe dienstPolitieambtenaren die 25,18 en 10 jaren lang trouw hun diensten hebben verleend aan het Korps Politie Suriname (KPS) werden gisteren in de bloemetjes gezet. Zij kregen gouden, zilveren en bronzen medailles opgespeld voor hun trouwe dienst aan het korps. Volgens de voorzitter van de Suriname Politiebond, Robby Ramdjiawan, moesten de medailles al in het jaar 2012 uitgereikt worden. Uiteindelijk konden zij die lang gewacht hebben, hun medailles nu wel in ontvangst nemen.
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gaf aan dat het heugelijke feit na drie jaren plaatsvindt waarbij leden medailles opgespeld kregen in verband met hun langdurige trouwe en eerlijke dienst. Hij gaf verder aan dat de screening om in aanmerking te komen voor een medaille heel wat voeten in de aarde heeft gehad. De korpschef bedankte de leden van het korps voor hun loyaliteit aan de gemeenschap. Ook de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, bracht zijn dank uit.
Tijdens de ceremonie in de Politieacademie kregen in totaal 143 politieambtenaren versierselen opgespeld; 50 ambtenaren kregen de gouden medaille (25 jaar dienst) opgespeld, 46 de zilveren medaille (18 jaar dienst) en 46 ambtenaren de bronzen medailles (10 jaar dienst). Het geheel werd opgeluisterd met een optreden van de Politiekapel.

error: Kopiëren mag niet!