Chaotische situatie bij afhalen inschrijfformulieren avondopleiding Hoofdakte

Jaarlijks ontstaat er bij inschrijving van studenten op bepaalde scholen een chaotische situatie. Dit bleek woensdagmiddag ook bij de avondopleiding voor de Hoofdakte. Hoewel het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling al weken bekendmakingen in verschillende kranten heeft gepubliceerd dat het afhalen van inschrijfformulieren op 13 augustus tussen 17.00 en 19.30 uur zou geschieden, bleek dat de beschikbare 100 inschrijfformulieren al tegen 13.00 uur waren uitgereikt. Dit tot grote ergernis van de studenten die zich wel tot de opleiding willen inschrijven. ‘Het mooiste van alles is dat de school op haar mededelingenbord heeft staan dat de uitreiking van deze formulieren vanaf 18.00 uur zou aanvangen.’ Enkele studenten gaven in gesprek met Dagblad Suriname aan dat zij bij aankomst op het door het ministerie aangegeven tijdstip geconfronteerd werden met een wachtlijst en een mededeling van 2 tot 3 studenten van de opleiding, dat zij alsnog zullen worden gebeld. Tegen 16.55 uur (dus 5 minuten voor de formele aanvang) was er al een wachtlijst van meer dan 30 mensen. Volgens verkregen informatie is dit aantal verder gegroeid. Er werd aangegeven dat voorrang wordt gegeven aan de afgestudeerden van de avondopleiding voor de Onderwijzersakte. Meer konden zij niet vertellen, omdat zij zelf ook geen verdere informatie hadden.
De vraag rijst nu hoe de inschrijfformulieren voor het aangeduide tijdstip zijn uitgereikt. Soortgelijke situaties hebben zich ook voorgedaan bij de inschrijvingen op de middelbare scholen. In gevallen, waarbij afgifte van inschrijfformulieren vanaf 07.00 uur zou beginnen, hadden bepaalde ouders de kans om dit een dag van tevoren af te geven aan de directie van de scholen. Directeur Robert Peneux kon Dagblad Suriname niet veel vertellen over deze situatie, maar kon niet geloven dat zulke situaties zich nog steeds voordoen. Peneux verwees de krant naar onderdirecteur Roy Narain. Echter lukte het na herhaaldelijk bellen niet om een reactie van Narain te krijgen. Belangrijk is dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling stappen onderneemt om voor rechtvaardigheid binnen het onderwijsveld te zorgen.
FR

error: Kopiëren mag niet!