Leo Brunswijk nieuwe STKM-voorzitter

Leo Brunswijk is sinds vorige week de nieuwe voorzitter van de Stichting Motorrijtuigen (STKM). Rob van de Boom wordt de nieuwe directeur. De zittingstermijn van het vorige bestuur, onder voorzitterschap van Danny Lo Fo Sang, is sinds juni 2013 geëxpireerd. Vorige week is het nieuwe bestuur geïnstalleerd. Brunswijk neemt het roer over te midden van spanningen tussen de STKM en de Vereniging van Keuringsinstanties in Suriname (VKS). Het kortgeding dat de VKS tegen de STKM heeft aangespannen, is gisteren gestart. VKS-bestuurslid Charles Mohamed Hoessein vindt dat de oude voorzitter, Lo Fo Sang, in 2011 en 2012 als een demissionaire voorzitter en dus onbevoegd de keurmeestercursussen heeft georganiseerd en certificaten heeft uitgereikt en ondertekend. Lo Fo Sang geeft een andere uitleg hierover en heeft aangegeven dat hij fraude tegenwerkte met bepaalde beslissingen van de STKM. VKS vindt dat beide cursussen werden overschaduwd door financieel belang, waarbij veiligheid terzijde was geschoven.

error: Kopiëren mag niet!