Zus en broer gevonnist voor mishandeling man die dochter misbruikte

De verdachte, Rafael Pascal, is gisteren veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden. Zijn zus Mirna K. kreeg van kantonrechter Albert Ramnewash een celstraf van drie maanden opgelegd. Zij moet onmiddellijk gevangen worden genomen. Op 23 december 2013 hebben zij tezamen en in vereniging de reeds veroordeelde Benito Schaad zware lichamelijke letsels toegebracht. Volgens Benito werd hij die bewuste dag door de 13-jarige dochter van Mirna opgebeld dat hij haar moest komen halen, omdat zij van huis was weggelopen. Toen hij haar ging ontmoeten, werd hij op gegeven moment door de twee verdachten en nog twee onbekende personen verrast. Hij werd met een stuk hout en een hamer mishandeld.
Eén van hun wilde hem zelfs gijzelen. ‘Pot eng in a bakie’, schreeuwde één van hun toen. Het slachtoffer gaf aan alleen de hamer en het hout te hebben gezien en de slagen te hebben gevoeld. Meer weet hij niet. Door de mishandeling raakte hij bewusteloos. Beide verdachten verklaarden Benito uit boosheid te hebben mishandeld, omdat hij de 13-jarige dochter van Mirna seksueel had misbruikt. Het politieonderzoek zou een week na de aangifte geen resultaat hebben geleverd, waardoor zij besloten hadden om het recht in eigen handen te nemen. Benito had eerder een relatie met Mirna en was daarna overgegaan haar dochter te misbruiken. Dit is de reden waarom Mirna haar broer Pascal had gevraagd om Benito te mishandelen. Volgens de magistraat is het niet gehoord om in een geciviliseerde samenleving eigen richting toe te passen en iemand met een hamer te bewerken. Benito is in maart 2014 voor twee jaar gevonnist voor het misbruiken van de minderjarige.
FR

error: Kopiëren mag niet!