Korps Politie Suriname zoekt meer manschappen

Het Korps Politie Suriname heeft een sollicitatieoproep doen uitgaan. Inspecteur Ruben Peiter, Human Resource Manager bij het KPS, geeft aan dat men eraan werkt om een ruim aantal gegadigden binnen te halen. Men wil meer politiezorg aan de gemeenschap bieden en er zullen daarom ook meer politieposten komen. Ook het binnenland, waar er nu veel meer mensen aan goudactiviteiten deelnemen, wil men in beeld hebben. Juspol gaat nu in het gehele land politieposten bouwen en die zullen dienovereenkomstig worden bemand. ‘Dit keer wil men minimaal 100 mensen selecteren. De selectie zal uitwijzen of het doel bereikt wordt. Op dit moment telt het korps meer dat 2000 leden. Om door te stromen binnen het korps wordt er een strenge selectieprocedure gehanteerd.
‘Er wordt gelet op medische aspecten en er is een psychologische selectie, want wij willen een goed model politiemannen in het team hebben. Daarom is er ook een fysieke vaardigheidstest dan wel een sporttest welke de mensen moeten ondergaan. Bovendien is er een streng antecedentenonderzoek en moet de sollicitant beschikken over de vereiste documenten. Het niveau is minimaal mulo. Iedereen is vrij te solliciteren op een bepaald niveau en als je aan de standaarden voldoet, wordt je toegelaten tot de politie basisopleiding’, aldus Peiter. Op een specifieke vraag geeft de inspecteur te kennen dat er absoluut geen sprake is van leegloop binnen het korps. Een rekruut, dus een in opleiding zijnde politieman, verdient SRD 886 per maanden en wanneer men bevorderd wordt tot aspirant is het maandelijks salaris SRD 1.550.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!