Uniqa lanceert 4G+

De opvolger van Uniqa’s 3G is de 4G+ en is de laatste toevoeging aan het mobiele breedband netwerk van Uniqa, zegt Nuria Phang, marketing directeur van Uniqa. Het telecommunicatiebedrijf Uniqa heeft gisteren de overgang van de 3G technologie naar 4G+ officieel in gebruik genomen. Hiermee claimt Uniqa de 4G-plus service bij het leveren van grotere mobiele datapakketten en een snellere downloadspeed tot 5 MB. De Chief Executive Officer (CEO) van Uniqa, Etto O’Niel, zegt dat Uniqa niet wordt gesloten, maar wordt verkocht. Uniqa is een dochterbedrijf van de United Telecommunications Services (UTS), gevestigd te Curaçao. Het dochterbedrijf wordt verkocht, omdat het moederbedrijf UTS het wil afstoten, aldus O’Niel. Dit vindt de CEO op zich niet slecht. De huidige status van Uniqa is goed, zegt Phang. ‘We zijn nog steeds de kleinste spelers op de markt, maar het bedrijf groeit. De 4G-plus is in een later stadium gelanceerd, omdat Uniqa haar concurrenten eerst de kans wilde geven’, zegt technisch directeur Sanson Ogenio. Dit telecommunicatiebedrijf zal haar diensten binnen een paar maanden uitbreiden. Nickerie staat als eerste op de lijst.
De 4G+ is de vierde generatie mobiele communicatietechnologie. De maximale snelheid bij 4G+ is 5 MB welke ook verhoogd kan worden. ‘Wij hebben de software van ons mobiele breedband netwerk geupgrade met de HSPA+ technologie’, vertelt Ogenio. ‘Hiermee zal Uniqa in de komende dagen haar postpaid klantenbestand overzetten tot de nieuwe service. Dan ben je in staat om snelheden van meer dan 4x te halen dan het huidige Uniqa 3G netwerk’, aldus Ogenio aan Dagblad Suriname. De strategie van Uniqa is om een netwerk te hebben dat in de nabije toekomst zich kan ontwikkelen naar het LTE (Long Term Evolution) standaard. De coverage van het netwerk is gelijk aan het vorige 3G. ‘De bedoeling is om diensten uit te breiden richting Zanderij, Albina en Nickerie’, zegt Phang. De nieuwe technologie die door Uniqa is gelanceerd, wordt Q1, ‘Alles in 1’ plan genoemd. Hiermee kan men afhankelijk van de gekozen dag- of weekpakketten tegen de laagste prijs bellen op het netwerk, inclusief naar de eilanden van UTS en op de Antillen. Er zijn hier grote datapakketten aan verbonden. Het Q1-plan is gelijk aan de services in de USA, geeft Phang aan.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!