Drie verdachten veroordeeld voor diefstal en drugsbezit

De drie verdachten Ramon Blom, Enrique Dompig en Brian Vorm zijn gisteren door kantonrechter Dinesh Sewrattan veroordeeld. Blom en Vorm kregen elk een celstraf van elf maanden, een geldboete van SRD 1000 subsidiair een maand hechtenis, terwijl Dompig een gevangenisstraf van één jaar en vijf maanden opgelegd kreeg. De verdachten hebben tezamen en in vereniging op verschillende tijdstippen accu`s, toebehorende aan NV Granaat, weggenomen. Dompig was als supervisor bij NV Granaat werkzaam en kon gemakkelijk de accu`s en andere spullen wegdragen. Bij de aanhouding hadden Vorm en Blom beiden 197.3 gram marihuana in hun bezit. Zij hebben naast de diefstal ook de Wet verdovende middelen overtreden. Daarnaast zijn deze twee ook recidivisten. Volgens openbare aanklager Duncan Nanhoe hebben alle verdachten vanaf het begin bekend dat zij het strafbaar feit hadden gepleegd. Het zou volgens hem gemakkelijk zijn als verdachten van andere strafzaken ook zo gemakkelijk zouden meewerken aan het onderzoek. De magistraat verminderde elk van de gevorderde straffen met een maand en ging verder conform de eis.
FR

error: Kopiëren mag niet!