Aanhouding Rasoelbaks onrechtmatig bevonden

De aanhouding van de aspirant-agent Georgio Rasoelbaks is woensdag onrechtmatig bevonden door de rechter-commissaris, deelt advocaat Raoul Lobo desgevraagd aan Dagblad Suriname mee. “Deze case is heel zwak en er heeft absoluut willekeur plaatsgevonden. Er is er geen sprake van vriendjespolitiek. Ook kan geen link worden getrokken naar de vader van mijn cliënt, waarnemend president van het Hof mr. Iwan Rasoelbaks”, is de raadsman van mening. Georgio Rasoelbaks heeft zich dinsdag verantwoord bij de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van deelneming aan een criminele organisatie en diefstal c.q. verduistering in diensbetrekking. Volgens het politieonderzoek heeft betrokkene politieattributen, waaronder communicatiemiddelen, verduisterd. De politieman werd al een tijdje in de gaten gehouden door zijn collega’s. Hij is uiteindelijk op donderdag 31 juli aangehouden en in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!